«Oss møtes på Kvikne»

Kvikne-bygda ligger i vannskillet mellom Østerdalen og Trøndelag. Orkla starter sin ferd mot havet i nordenden mens lengre sør søker Tunna seg sørover mot Glomma.

Kvikne er ei fjellbygd med jordbruk som hovednæring. Sauehold, storfeavl og melkeproduksjon utgjør hovedtyngden, men de senere år har også dyrking av mandelpotet tatt seg opp. Det er dagligvareforretning, bensinstasjon, byggevareforretning og hotell samt flatbrødbakeri og gårdsysteri i bygda. Det er også verdt å nevne at Kvikne er et av landets fremste teknologibygder.
Skandinavias største selskap innen booking-programvare ble stiftet på Kvikne i 1995. Nå bygges deres nye hovedkontor i nærheten av hotellet. I tillegg finner du et Internasjonalt selskap innen satellittsporing av husdyr i området. Ikke verst når man tenker på at det bor kun rundt 500 personer her. 

Siden midt på 1960-tallet har Kvikne vært en del av Tynset kommune og gjennom bygda går Riksveg 3. Det er ca.120km til Trondheim og ca.400km til Oslo.

Kvikne byr på rike muligheter for friluftsaktiviteter og opplevelser. Mer enn 70 fiskevann og fantastisk jaktterreng omkranser bygda og er populært for tilreisende så vel som lokale.

På østsiden av dalføret ligger Forollhogna-området, der Forollhogna Nasjonalpark ble opprettet i 2001. På vestsiden ligger vi Knutshø-området som er en del av verneområdene på Dovrefjell. Fjellområdene er lett tilgjengelige, familievennlige og med muligheter for spennende opplevelser både sommer og vinter.

Det er et sterkt miljø i bygda for idrett, da spesielt mtp. skiskyting. Skiløypa starter ved hotellveggen og går opp til skiskytterstadion.

Kvikne byr også på historiske severdigheter. Kvikne Kirke fra 1652 er et enestående byggverk med unike særtrekk. Bjørnstjerne Bjørnson er født bare 4 km fra hotellet og bostaden kan fremdeles ses for de skuelystne. Vollan Storgård tilbyr deg følelsen av «å gå tilbake i historien» bl.a. i det særegne gårdskapellet.

Gruvehistoria på Kvikne startet allerede rundt 1630, og på tomtene etter det gamle Kvikne Kobberverk finner man spor som tydelig forteller om denne tida. Vil man lengre tilbake i tid så kan man ta seg en tur til klebersteinsbruddet som har levert kleberstein til bl.a. Nidarosdomen.

Kvikne har mange spennende sider for den som ønsker å søke seg bort fra en stressende hverdag.